ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» повідомляє про початок проведення відкритого громадського обговорення (відкритого слухання) з питання узгодження структури та рівнів тарифів на послуги постачальника універсальних послуг з 1 січня 2022 року

Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі – НКРЕКП) від 31.07.2018 № 807 ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» (далі – Товариство) видано ліцензію з постачання електричної енергії споживачу.

Згідно з постановою НКРЕКП від 26.10.2018р. №1268, відповідно до пункту 13 розділу XVII «Прикінцеві та перехідні» положення Закону України «Про ринок електричної енергії», на Товариство упродовж чотирьох років з 1 січня 2019 року покладено виконання функції універсальної послуги на закріпленій території.

Універсальні послуги на території Запорізької області надаються Товариством виключно побутовим та малим непобутовим споживачам (споживачам, які не є побутовими споживачами і купують електричну енергію для власного споживання, електроустановки яких приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 50 кВт).

На виконання п. 3.3 постанови НКРЕКП від 05.10.2018 № 1176 Товариство має намір звернутися до НКРЕКП з заявою про встановлення тарифу на послуги постачальника універсальних послуг на 2022 рік.

З метою виконання вимог постанови НКРЕКП від 30.06.2017 року № 866 Товариство повідомляє про початок проведення відкритого громадського обговорення (відкритого слухання) з питання узгодження структури та рівня тарифу на послуги постачальника універсальних послуг з 1 січня 2022 року.

У зв’язку з цим Товариством підготовлено проект розрахункового рівня тарифу на послуги постачальника універсальних послуг.

 

Обгрунтування ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» щодо проекту тарифів на послуги постачальника універсальних послуг з 01.01.2022 року

 

Встановлення тарифів на послуги постачальника універсальних послуг здійснюється Товариством на виконання вимог Закону України «Про ринок електричної енергії України» від 11 червня 2017 року (зі змінами та доповненями), яким передбачено впровадження нової моделі ринку з відокремленням функцій з розподілу та постачання електричної енергії.

Розрахунок витрат Товариства на здійснення діяльності з постачання універсальних послуг проводиться відповідно до Методики розрахунку тарифу на послуги постачальника універсальних послуг, затвердженої постановою НКРЕКП від 05.10.2018р. №1176.

До прогнозованих витрат (прогнозованого необхідного доходу) постачальника включені витрати, що необхідні для належного виконання зобов’язань щодо надання універсальної послуги.

Запропонований рівень тарифу на послуги постачальника універсальної послуги становить 111,24 грн/МВт*год.

Зауваження та пропозиції стосовно тарифів приймаються до 24.09.2021 року письмово на адресу ТОВ «Запоріжжяелектропостачання»: 69063, м. Запоріжжя, вул. Олександрівська, 35, та в електронному вигляді на адресу: call@zpep.com.ua з відміткою «Пропозиції до структури тарифу ПУП».

Звертаємо Вашу увагу, що пропозиції та зауваження до проекту перегляду структур та рівнів тарифів повинні бути надані у зазначений вище термін та супроводжуватись обґрунтуванням та контактними даними для здійснення зворотного зв’язку.

Засідання комісії з опрацювання наданих пропозицій, які надійшли  у період відкритого обговорення, заплановано на 24 вересня 2021 року о 14-30 годин за адресою м. Запоріжжя, вул. Олександрівська, 35. Реєстрація учасників з 14-00 до 14-20 годин.

Результати засідання будуть оформлені протоколом та оприлюднені на офіційному сайті ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЗАПОРІЖЖЯЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ»