До уваги бюджетним організаціям, які не встигли вчасно обрати постачальника електричної енергії !!!

Кабінет Міністрів України  прийняв  Постанову від 31 березня 2021 р. №272” Про внесення зміни до переліку товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території України”, чим забезпечив безперебійне електропостачання бюджетним організаціям, які не встигли вчасно обрати постачальника.

Бюджетні організації, які не встигли обрати електропостачальника і у яких завершується термін постачання електричної енергії від постачальника «останньої надії», продовжуватимуть отримувати електроенергію без перебоїв.

Для цього, за ініціативи Міністерства енергетики, згідно до вищезазначеної постанови, Кабінет Міністрів розширив перелік товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території України.

У зв’язку з необранням споживачами завчасно електропостачальника, постачання електричної енергії на їх об’єкти здійснюється на підставі договірних відносин з постачальником «останньої надії» протягом періоду, що не перевищує 90 днів від дати припинення постачання за попереднім договором. Термін дії зазначених договорів закінчується 1 квітня 2021 року.

Таким чином, прийнята 31.03.2021р. постанова Уряду України №272 надає право таким організаціям, без проведення тендерних процедур із закупівлі електроенергії, укладати договори на постачання електроенергії за ціною, що не перевищує ціну універсальної послуги для малих непобутових споживачів (з урахуванням послуг з передачі та розподілу) з постачальником універсальної послуги на відповідній території.