Монетизація пільг, що потрібно знати споживачу електроенергії

З 1 жовтня 2019 року в Україні стартує монетизація* пільг на оплату житлово-комунальних послуг.
Надання пільг в грошовій формі буде функціонувати за двома системами: готівковою та безготівковою.
Пільги в безготівковій формі призначаються всім пільговикам в автоматичному режимі. Управління соціального захисту населення щомісяця буде формувати реєстр нарахованих пільг і передавати їх для перевірки до Міністерства соціальної політики України. Вони, в свою чергу, будуть передавати дані в «Ощадбанк» для переказу коштів на рахунки клієнтів. Банк переведе кошти на рахунки керуючих, об’єднань, виконавців комунальних послуг.
Пільги в готівковій формі призначаються всім бажаючим на підставі поданих особисто заяв до органів соціального захисту населення. В такому випадку, кошти будуть надходити на особисті рахунки пільговиків відкритих в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ “Укрпошта”. Ці кошти, пільговики зможуть зняти зі свого рахунку в будь-який час.
У зв’язку з вищевикладеним повідомляємо, що у рахунках до сплати за жовтень, які в листопаді отримають клієнти ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» та у подальшому, буде вказана повна сума за спожиту електричну енергію без урахування знижки за пільговою категорією.
Увага! Для коректного врахування пільги необхідно вчасно передавати покази оператору системного розподілу (ПАТ “Запоріжжяобленерго” або АТ “Укрзалізниця”).

*Монетизація — процес конвертації чого-небудь в законний платіжний засіб.