До уваги споживачів електричної енергії, які мають у власності гаражі (наземні й підземні) та криті автомобільні стоянки, господарські (присадибні) будівлі – допоміжні (нежитлові) приміщення!

Постановою НКРЕКП №1272 від 05.10.2022 внесено зміни до Правил роздрібного ринку електричної енергії затверджених постановою НКРЕКП №312 від 14.03.2018 (далі – Правила). Відповідно до внесених змін «об’єкт побутового споживача» — квартира, житловий будинок (частина будинку), приватне домогосподарство, садовий будинок та інші об’єкти житлової нерухомості, визначені у пункті 14.1.129 Податкового кодексу України, що належать індивідуальному побутовому споживачу на праві власності або користування та яким присвоєні окремі адреси, а також земельна ділянка, призначена для індивідуального житлового будівництва зазначених об’єктів житлової нерухомості.
Оскільки гаражі (наземні й підземні) та криті автомобільні стоянки, господарські (присадибні) будівлі – допоміжні (нежитлові) приміщення, відносяться до об’єктів нежитлової нерухомості, постачання електричної енергії на такі об’єкти за фіксованими цінами, а саме тарифом для побутових споживачів, який встановлений постановою Кабінету Міністрів України від 5 червня 2019 р. № 483 неможливе.
Відповідно до розділу 5 п. 5.2 п.п 5.2.2. та розділу 9 п. 9.2 п.п. 9.2.2. Правил інформуємо, що споживачі, які мають у своїй власності гаражі (наземні й підземні) та криті автомобільні стоянки, господарські (присадибні) будівлі – допоміжні (нежитлові) приміщення, після приведення у відповідність до вимог Правил — інформаційних даних ( паспортів точок розподілу, договорів споживача з надання послуг з розподілу/передачі) будуть переведені на комерційну пропозицію Універсальна. З умовами проведення розрахунків за даною комерційною пропозицією можна ознайомитись на офіційному сайті ТОВ «Запоріжжяелектропостачання».