ДО УВАГИ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ СПОЖИВАЧІВ ТА КОНТРАГЕНТІВ ТОВ «ЗАПОРІЖЖЯЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ»

 Законом України від 15.03.2022 р № 2120 “ Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану”, підрозділ 8 розділу ХХ доповнено пунктом 9. За його нормами, тимчасово, в період з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, для платників єдиного податку 3-ої групи запроваджено єдиний податок у розмірі 2% доходу.

Такі платники єдиного податку звільняються  від обов’язку нарахування та сплати податку на додану вартість (далі — ПДВ) за операціями з постачання товарів, робіт та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України,  а також від подання податкової звітності з ПДВ, а їх реєстрація платником податку на додану вартість є призупиненою. Для таких платників податку , на період перебування на єдиному податку за ставкою 2% призупиняються права та обов’язки, встановлені розділом V та підрозділом 2 розділу ХХ ПКУ (у тому числі щодо формування податкового кредиту) на період використання єдиного податку за ставкою 2 %.

Звертаємо увагу, що ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» не буде переходити на спрощену систему оподаткування на час воєнного стану та залишається платником податку на додану вартість і податку на прибуток на загальних підставах.

Наголошуємо що, у разі прийняття рішення Вашою компанією про перехід на спрощену систему оподаткування на час воєнного стану, прохання  письмово повідомити ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» про це рішення, після офіційного підтвердження відповідної заяви контролюючим органом.

Зазначену інформацію просимо надсилати на електронні адреси  ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» : canc@zpep.com.ua, buhgalter@zpep.com.ua.