Увага! Помешкання боржників знову будуть відключати від електропостачання!

20 серпня 2021 року набув чинності Закон України 1657- IX від 15.07.2021 року “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури приєднання до електричних мереж”.  Пунктом 12 даного Закону скасована заборона на припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі на період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня його відміни.

Таким чином,  згідно із Законом, заборона на відключення від електропостачання  споживачів,  які мають заборгованість, діятиме тільки в тих областях, де встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки. В регіонах, де запроваджені «помаранчевий», «жовтий», чи «зелений» рівні епідемічної небезпеки, заборона відключення через заборгованість скасована!

У відповідності до вимог чинного законодавства ТОВ«Запоріжжяелектропостачання» буде здійснювати заходи з відключення від електропостачання помешкань боржників з дотриманням установленого порядку.

Згідно вимог пункту 7.5 Правил роздрібного ринку електричної енергії, датою отримання попередження вважається дата його особистого вручення, що підтверджується підписом одержувача та/або реєстрацією вхідної кореспонденції, або третій календарний день від дати отримання поштовим відділенням зв’язку, в якому обслуговується одержувач (у разі направлення поштою рекомендованим листом).

Для упередження негативних наслідків припинення електропостачання за заборгованість пропонуємо споживачам, які мають заборгованість, терміново розрахуватися із ТОВ“Запоріжжяелектропостачання” за спожиту електроенергію.

Сплатити заборгованість за спожиту електроенергію Ви можете будь-яким зручним способом: онлайн на офіційному сайті ТОВ “Запоріжжяелектропостачання”, в пунктах прийому комунальних платежів та банківських установах (АТ “Укрпошта”,  Запоріжзвʼязоксервіс”,  Ощадбанк,  Приватбанк, Метабанк, Монобанк тощо).

Додатково повідомляємо, що платіжні квитанції Ви можете отримувати в електронному вигляді в персональному кабінеті споживача або через онлайн-сервіс отримання квитанцій на офіційному сайті ТОВ“Запоріжжяелектропостачання”.

Інформацію щодо наявності та суми заборгованості ви можете дізнатись в особистому кабінеті споживача або за телефонами районних та міських відділень, які розміщені на нашому сайті в розділі “Контакти” або зателефонувавши до кол-центру ТОВ«Запоріжжяелектропостачання» — (061)2282220.

 

Завжди зі світлом у серці до Вас.