Розрахунки за електричну енергію юридичними споживачами на період дії карантину

Постановою № 211 від 11.03.2020 Кабінета Міністрів України з 12.03.2020 по 24.04.2020 введено карантин для припинення поширення «коронавіруса» (COVID-19).

Адміністрація ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» разом із операторами системи розподілу в нинішній непростій ситуації роблять усе можливе для стабільного електропостачання регіону.

Водночас, звертаємося до всіх вас з проханням розраховуватися за спожиту електричну енергію в повному обсязі.

Нагадаємо, що всі виробничі процеси в державі тривають, щоб забезпечити громадян необхідним. Це стосується і ринку електроенергії: працюють тепло-, гідроелектростанції, АЕС, виробляючи необхідну для всіх нас електроенергію. Проте за неї треба розраховуватися, інакше діяльність виробників електричної енергії буде під загрозою, у постачальників не буде можливості закуповувати у них електричну енергію.

Для здійснення розрахунків за електричну енергію в період карантину, необхідно:

  • вчасно передати обсяги спожитої електричної енергії протягом розрахункового періоду оператору системи розподілу/передачі;

  • дублювати ці данні на електронну адресу або, за наявністю, на зручний мессенджер ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» за наступними контактами;

За отриманими даними щодо обсягів спожитої електроенергії ТОВ “Запоріжжяелектропостачання” сформує рахунки та надішле їх на електронну адресу та/або мессенджер для подальшої оплати. Відповідно до вимог ПРРЕЕ та умов договору оплата повинна бути здійснена протягом п’яти робочих днів з дня отримання рахунка.

Бюджетним установам, разом з рахунком на оплату за спожиту електричну енергію, будуть направленні для узгодження сформовані Акти прийняття-передавання товарної продукції в електронному вигляді. Після узгодження, завірені підписом та печаткою Акти необхідно передати на електронну адресу структурного підрозділу Товариства. Передача оригіналів Актів прийняття-передавання товарної продукції буде проводитись після закінчення карантину.

Ми всі мусимо бути свідомими в цей непростий час і розуміти, що від кожного з нас залежить стабільність у державі. Тому вчасні розрахунки – це гарантія стабільного електропостачання та запорука сталого функціонування ринку електричної енергії України!

У випадку виникнення питань Ви можете звернутись за консультацією до працівників нашого підприємства за телефонами структурних підрозділів, callцентру або інформаційно-консультаційного центру.